Extra nieuwsbriefINHOUD:
* Agenda
* Personele bezetting/ Zwaluw klas
* Vacature Reigersdaal
* Klacht TSO
* Koningsdag
* Receptie SDG Reigersdaal
 
Maandag 18 september   Informatie avond voor ouders   groep 1 t/m 7  en NIO toets informatie voor ouders groep 8    
Maandag 2 oktober Jaarvergadering oudervereniging
Woensdag 4 oktober Start kinderboekenweek
Donderdag 12 oktober 10 min gesprekken groep 1 t/m 7
Maandag 16 oktober 10 min gesprekken groep 1 t/m 7
Dinsdag 17 oktober Studiedag alle kinderen zijn vrij
Maandag 23 oktober         Herfstvakantie t/m 27 oktober                                                                                                                               


Beste ouders / verzorgers,
 
Afgelopen week hebben we u al de eerste nieuwsbrief toegestuurd.   Maar er is nog meer nieuws te melden. Daarom ontvangt u nog een extra bericht.

Een personele mededeling.

Vorige week schreef ik al dat we nog op zoek waren naar een onderwijsassistent voor groep 3 /4 .  In die zoektocht zijn we afgelopen donderdag geslaagd. Vanaf maandag  11 september  is mw. Jacqueline Kroon onze nieuwe collega en gaat juf Annemiek ondersteunen. Juf Jacqueline is behalve de woensdagochtend elke ochtend op school  en elke donderdagmiddag.  Sommigen onder u kennen juf Jacqueline misschien nog wel. Lang geleden heeft ze hier ook als groepsleerkracht gewerkt, maar neemt nu de functie van onderwijsassistent op zich.

Jack Koomen
 
Esdegee  Reigersdaal.           //   De Zwaluw 

 
Al in de laatste vakantieweek zijn wij,  medewerkers van Esdegee Reigersdaal met onze werkzaakheden begonnen.  De groep heeft de naam Zwaluw gekregen en is de nieuwe groep van ODC de Carrousel.   Kinderen en wij zelf  zijn vol enthousiasme gestart. 
De Carrousel, één van de voorzieningen van Esdégé-Reigersdaal, is een orthopedagogisch dagcentrum in Hoorn. In Enkhuizen, Wognum en nu ook in Oosterblokker zijn nu drie groepen van de Carrousel  actief in het gebouw van reguliere basisscholen.
Op de Zwaluw gaan kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking naar school. Onze kinderen hebben de basisschool leeftijd en er zullen maximaal 6 kinderen per dag zijn. Elke dag zijn er 2 begeleiders op de groep. Soms is er op de groep ook een stagiaire.
 
In de zomervakantie zijn er een aantal aanpassingen in het lokaal gedaan, zodat het echt ons eigen lokaal is geworden. In het lokaal is bijvoorbeeld een kantoortje en een berging gemaakt. Inmiddels is het lokaal helemaal af en zijn we blij met het resultaat.
 
Robin, Aiden, Jack, Lennard, Evie en Kyan zijn de kinderen van de Zwaluw. Eén week eerder als de basisschool zijn de kinderen van de Zwaluw begonnen. Zo konden we rustig beginnen en even wennen.
 
Ook wij, Else, Astrid en Denise, hebben zin in het nieuwe schooljaar. We komen elkaar vast snel tegen. Groeten van team de Zwaluw.
  
 
Vacature.
 
De collega's van de Zwaluw / Esdegee Reigersdaal zijn nog op zoek naar een bus begeleidster van de kinderen die met een busje worden opgehaald en aan het einde van de dag weer worden thuisgebracht. 
Het betreft een betaalde functie waarbij je de kinderen van de Zwaluw, samen met de buschauffeur, ophaalt van huis naar de Zwaluw brengt en 's middags weer thuis brengt.
De werktijden zijn van 08.15 u tot 09.15 u en van 15.00 u tot 16.00 u. op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
 
Heb je interesse. Loop dan even langs bij de collega's die op de Zwaluw weken of bel naar mw. Dill Druif. Telefoonnummer 06 105033113
 
Mocht je willen solliciteren dan kan dit tot 20 september. Stuur dan een briefje naar dill.druif@esdegee-reigersdaal.nl
 
                                                
Klacht TSO
                                              
De tweede schoolweek is van start gegaan en nu al hebben we klachten gekregen van de tussen schoolse opvang.
Een aantal kinderen van de TSO gedraagt zich dusdanig vervelend, dat de leidster een klacht bij ons kwam indienen. Ook zijn er kinderen die heel vroeg op school komen en zich aansluiten bij de kinderen van de TSO. Deze gedragen zich zeer storend. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. 
Onze vraag aan u als ouder is het volgende; laat u kind niet voor 12:50 uur op school komen. Er loopt vanaf die tijd een leerkracht buiten om toezicht te houden. Voor die tijd zijn de kinderen onder toezicht van de TSO op het plein aan het spelen. Aan de ouders van de kinderen die overblijven willen wij vragen dit te bespreken met uw kind(deren) 
Ook wij spreken de kinderen op hun gedrag aan. Mochten er toch weer klachten komen, dan zijn wij genoodzaakt maatregelen te nemen in overleg met de TSO. Uitsluiten van TSO is dan een optie.
Wij hopen dat het voor de kinderen en de leiding van de TSO een leuk en gezellig jaar wordt.

Koningsdag

Op de jaarkalender in de schoolgids staat niet vermeld dat we op Koningsdag vrij zijn. Dus bij deze een rectificatie.
Koningsdag vrijdag 27 april zijn de kinderen vrij.

Receptie
 

Receptie de Zwaluw

Vrijdag 29 september

16.00 uur - 17.30 uur

Pancratius school

De Zwaluw

                                                                                                            

De Zwaluw is hun schooljaar gestart binnen de Pancratius school. De Zwaluw is de naam van de nieuwe groep van ODC de Carrousel. De Carrousel, één van de voorzieningen van Esdégé-Reigersdaal, is een orthopedagogisch dagcentrum in Hoorn. Op de Zwaluw gaan kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking naar school. De kinderen van de Zwaluw hebben de basisschool leeftijd en er zullen maximaal 6 kinderen per dag zijn.

 

We beginnen inmiddels ons plekje te vinden.

 En ook Robin, Aiden, Jack, Lennard, Kyan en Evie

hebben het reuze naar hun zin op de Zwaluw….

Hoog tijd voor een receptie!

 

Het lijkt ons gezellig om samen met jullie,

 collega's, ouders, en alle andere geïnteresseerde,

een hapje en een drankje te doen.

 

Hopelijk tot dan.

Groeten van Else, Astrid en Denise